tiistai 2. lokakuuta 2012

Neuvola.

Jihhuhhuuu! Oon niin onnellinen,vaikka eilen meinasin tuskastuakkin. Sillä Sisun kakka oli eilen samallaista kuin Tuuti-korvikkeella, ja mulla meeeenas mennä herrmo ku luulin että taas pitää vaihtaa maitoo, no soitin tänää lääkärille ja se sano että testataan tasan se kaksi viikkoa, että kun muita oireita ei enää ole kun toi kakka. Kakan värillä ei ole mitään merkitystä, mutta se on sitten eri asia jos se on vetistä, niinkuin se olikin. NO sen puhelun jälkeen Sisulla tuli ihan 'normi' kakka, ja tääää mamma hyppi riemusta !! Jeee!

Eilen meillä oli neuvola.
1.10.12 (28.8.12)
paino: 5,440g(4,900g) Paino ei ollut noussut tarpeeksi. No ihmekkään kun on puklailtu niin hirveesti ja näin. Tänään sisun terveydenhoitaja soitti että joudumme käymään painokontrollissa 2viikon välein. Katsomme miten paino lähtee nousuun. Ja kysyin niistä velleistä, ja pilteistä mutta sovimme että aloitan maistelun kun tämä 2viikon kokeilu + maitoaltistus on ohi.
pituus: 62,5cm (58,7)
päänympärys: 41,2 (40,0)
Terveydenhoitaja kirjoitti näin:
Sisu ottaa hyvin katsekontaktia ja seurustelee. Lelua seuraa. Terhakka ja jäntevä poika. Paino tullut vähän hitaammin nyt. Maitoallergia epäily. Erityiskorvike menossa. Yöt nukkuu hyvin.

Terveydenhoitaja meinas että Sisu pitäis herätellä öisin parin tunnin välein  syömään vähäisen painon vuoksi, mutta en mää nyt nukkuvaa lasta ala herättää keskellä yötä! Ja mielummin mä vaikka päivisin syötän sen 1h välein jos siitä on kii. Sisu nukkuu yöt hyvin, niin miks sitä pitäs mennä sotkemaa?
Seuraava neuvola on 31.10 ja se on silloin lääkärikäynti.
Sisu sai myös kaksi piikkiä, ja yhden rokotteen suun kautta. Tän äipän sydän särky, siinä vaiheessa kun Sisulle laitettiin piikit. Se oli jotain aivan kamalaa. Sisu itki aivan kamalasti ja oikeen kimeellä äänellä, ja oli ihan punanen. Itelläki tuli niin kyyneleet silmiin. Voi hyvänen aika, niin kamalaa ! Vaikka se onkin Sisun parhaaksi.. Äitin rakas <3

Ajattelin huomenna ihan mielenkiinnolla testata kestovaippoja. Äitiyspakkauksen vaippoja näin aluksi, ja jos innostun niin sitten hommaan lisää. Sisulla nimittäin niin pahoja iho-oireita tuosta maitoallergiasta ja muutenkin peppu punottaa. Vaikka kuivaan mielestäni ihan hyvin pepun aina pesun jälkeen. Nyt laitoin vähän ennen nukkumaan menoa perunajauhoja, jospa se vähän rauhottaisi.
Olen ajatellut myös laittaa kirppispöydän jonnekkin. Saisi vähän rahaa ja pääsisi noista turhista vaatteista eroon. Ensi viikolla minulla on etsivien kanssa tapaaminen, ja varmaan sillon keskustellaan työpaikoista. Haluaisin aloittaa jonkun työn, rahallehan on käyttöä... Varsinkin nyt kun on tämä kallis maito menossa..

Sisu valvotti viime yön, koska oli piikkien takia vähän kipeänä. Joten voisi alkaa vähän lepäilemään, joten moimooooi!

1 kommentti:

  1. Hei Mari!

    Ihanaa lukea noin fiksulta kuulostavan teiniäidin blogia :)

    Sattumalta tänne eksyin, kun ajaisinko kakkosen synnytykseen Oulaskankaalle pitkän matkan päähän vai vähän lyhemmän matkan päähän Ouluun, josta ei ekan kanssa niin hyviä kokemuksia ole. Ja jäin lukemaan :)

    Kommentoida halusin, koska mun ekalla oli maitoallergia, eikä paino meinannut aluksi millään nousta. Kiinteitä ruokia kun sitten aloiteltiin (aika pian sen jälkeen, kun oltiin löydetty vihdoin sopiva maito), tuntui ettei mikään ruoka oikein sopinut ja vatsaoireita tuli lähes kaikesta.

    Eli halusin vain sanoa, että jos nyt paino lähtee nousuun tuolla maidolla ja tuntuu, että esim. vellit ei sovi, niin on ehkä hyvä tietää, että suoliston toipumiseen voi mennä hetki. Meillä helpotti, kun pidettiin riittävän pitkä tauko, ennen kuin otettiin muita aineita käyttöön. Mutta sinä äitinä tiedät varmasti, mikä vauvallesi on parasta! (Onhan teillä lääkärintodistus maitoallergiasta, että saatte ne kelan korvaukset?? :) )

    Jaksamista sinulle ja suloiselle Sisulle!

    VastaaPoista