lauantai 20. lokakuuta 2012

Popsipopsi porkkanaa..

Heippa hei!
Uusi maito on tuottanut jonkin verran tulosta, ja jopa Sisu tykkää maidosta. Hän juo sitä isompia määriä, ja ei ole melkeinpä ollenkaan itkenyt mahaansa. Tai no on hän vähän, muttei paljoa. Puklaillut Sisu ei onneksi ole paljoa. Maistellutin Sisulle tänään porkkanasosetta, jonka teki lapsen isä. Minulla on siis tehosekoitin,jolla aijon mahdollisimman paljon tehdä Sisulle soseita. Ajattelin siksi kysyä lukijoita vinkkejä, neuvoja tai hyviä reseptejä pilttien tekoon. Sen verran minulle on kerrottu, ettei kannata ensimmäisenä totuttaa makeisiin. Mietin myös sitä, että kuinka kauan minun pitää yhtä makua Sisulle totuttaa? Että esim, millon voidaan alkaa maistelemaan esim vaikka perunaa? Ja miten pian olette antaneet suurempia annoksia? Me aloitetiin yhdellä ja puolella teelusikallisella. Sisu ei kyllä näyttänyt hirveästi tykkäävän porkkanasta, mutta varmaan voisi myös johtua siitä että uusi maku ihmetyttää. Elikkä kaikki vinkit, neuvot, ja yms, ovat tarpeen.

Eipäs mulla muuta, hyvää syyslomaa kaikille jotka sitä viettää !

2 kommenttia:

  1. 2 uutta makua viikossa. Meillä käytössä niinsanottu 4 päivän sääntö ile joka 4 päivä annetaan uusi maku. meilläkin perunasose ja porkkanasoseet valmiiksi tehty jääpalamuotteihin pakkaseen. niitä sitten sulattelen mikrossa ja lisään korvike maitoa niihin

    VastaaPoista
  2. vauvat tykkää just enempi tommosesta makeesta (Onhan maitoki makeeta?). Bataattia, parsakaalia... Kaikkii kannattaa kokeilla ja makeutta voi lisätä hillolla(ei kuitenkaa mitään superällön makeeta) ja kaikkia vaan sekasin, vauvoilla ei oo väliä syökö ne porkkanaa ja parsakaalia sekasin. Annokset kasvaa sitä mukaa miten sitä menee alas. Väkipakolla ei tietty. Makuja vaihdeltiin tyyliin 2 päivää yhtä j toista ja sit syötettiin sekasin eri makuja. Vaihtelua vauvatki kaipaa. Tietty näkee helpommin kakasta mitä kroppa tykkää tietystä aineesta mitä kauemmin syöttää. Mulle äiti kuulemma syötti perunaa 2kk alkaen että mukaan seki vaan! Siihen tosiaan kannattaa laittaa hilloa mukaan et menee alas.

    VastaaPoista