tiistai 17. huhtikuuta 2012

Lääkäri.

Eilen vielä hehkutin kuinka ihana ilma ulkona on, no nyt ei ole kehumista.. Ihan kamala ilma !
Noh elikkäs, tänään minulla oli se lääkäri. Eipä kummempia löytynyt selästä, ja lääkäri sanoi että hieroja on ainoa mikä voi auttaa.. Joten nyt pitäisi löytää joku hyvä mutta halpa hieroja, sillä kalliisiin hierontoihin minulla ei ole varaa. Ehdotuksia? 

Lisäksi olen nukkunut viime aikoina todella huonosti ja vähän.. Selkäkipujen ja närästyksen takia, ja muutenkin kun kaikki on alkanut ahdistamaan ja stressaamaan mieltäni. Noh, mutta hyvää harjoitusta raskauden jälkeiseen elämään. Oppiipahan olemaan ilman untakin.
Minua todella ärsyttää ihmiset jotka ei ymmärrä sitä, että jos toinen on väsynyt, niin ei välttämättä jaksa kaikenlaista menoa ja meininkiä ympärillä ja tuntuu että jotkut ei edes halua ymmärtää.

Kysymyksiä on tullut jonkin verran, ja vieläkin saa laittaa kysymyksiä. Ja olen todella tyytyväinen kun olette osanneet asiallisesti kysyä ja kommentoida. Perjantaina minun tuttuni tuo minulle lastenhoito tarvikkeita (vaunut, rattaat, itkuhälyttimiä, vaatteita.. ym ) ilmatteeksi ! Olen todella kiitollinen ja iloinen, ja en malta odottaa että näen kaiken mitä saan. Lisäksi sossumme soitti minulle eilen, ja lupasi tällä viikolla sopia tutustumisen sinne ensikodille, joten todennäköisesti lähiaikoina pääsen tutustumaan ja toivottavasti myös muuttamaankin.

Mutta eipä minulla muuta, torstaina minulla on kontrolli, joten silloin kirjoittelen seuraavan kerran kuulumisia ym. Mahassakin alkoi semmoinen meno että parempi mennä lepäilemään..

Heipähei !

29 kommenttia:

  1. Jos vaan mitenkään saat sen vältettyä niin suosittelen jättään ensikodin väliin! Tositosi monta ystävää ollut niissä ja erikaupungeissa ja toiminta on aluksi tosi ihanaa ja mukavaa mutta viimeistään siinä vaiheessa kun lapsi syntyy niin ihan natsitouhuksi menee. Se on henkisesti ihan äärimmäisen raskasta ja kun valvot vielä vauvan kanssa niin en toivo kellekkään sellasta kohtaloa. Mutta raskauteen ja kipuihin tsemppiä! :) ite synnytän toisen lapseni alle vuoden sisään esikoisen syntymästä joten kivut ja väsymys on tuttua täälläkin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm.. Vähän olen kyllä alkanut miettimään tuota muuttamista, mutta kun kotona asumisestakaan ei tule yhtään mitään.. Pitää nyt katsoa ja miettiä.. Ja kiitos. Oho, no onnea ja tsemppiä sinnekki päin ! Ja uskon että on tuttua :)

      Poista
    2. sun kannattaa vaan puhua ittelles oma asunto. Ensikoti ei todennäkösesti tuu päästämään sua lähteen sieltä sen lapsen kanssa enään pois, näin on meinannut käydä 3todella läheiselle ihmiselle, ja loppujen lopuks oot vaan pelkkä hoitaja omalle lapselles joka hoitaa sen mukulan niin kun ensikoti käskee. Ykskin kirosana, oot agressiivinen ja lapsen ei ole hyvä olla sun lähellä. menoja rajotetaan ja saat mennä lapsen kanssa pihalle vaan ensikodin luvalla. et saa kylvettää omaa lastas ilman hoitajaa ettet vaan hukuta sitä.. sun täytyy miettiä millasta elämää haluat elää :/ taistelu on nuolla kolmella ollut että on saanut lapsensa pitää, ja perusteita pois otolle ei ole mutta silti se oli vaihtoehto? en halua puuttua, en vaan halua että kukaan joutuu kokemaan sitä tuskaa kun oma lapsi viedään pois, vaikka ei nyt omakohtasta kokemusta olekaan niin omasta puolestani tiedän vaan että en ikinä pystyis elämään jos menettäisin lapseni :/

      Poista
    3. Voi hyvänen aika ;s Ehkä mun todella pitää yrittää mielummin saada omaa asuntoa mielummin mitä mennä tuonne asumaan... JA ei todellakaan haittaa, autat vain minua valitsemaan oikein, ja on hienoa saada muitten kokemuksia ensikodeista... Minun täytyy todellla miettiä sillä haluan vain lapseni parasta, ja en halua menettää häntä... Kiitos 'vinkistä'

      Poista
    4. eipä mitään, haluan vaan että lapsi saa mahdollisuuden kasvaa siellä missä kuuluukin, oman äidin kaikussa :)

      Poista
  2. En tiedä minkä luokittelet halvaksi, mutta Marianne Lähdemäki on ainakin tosi hyvä. ja tunnilta tais ottaa 38 euroa, puolituntia on varmaan puolet halvempi =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, no on tuo todella halpa verrattuna joihinkin jotka ottaa hirmusia hintoja.. :)

      Poista
  3. Suosittelen menemään hieroja-opiskelijoille hierottavaksi, pääsee tosi halvalla :)

    VastaaPoista
  4. Totta! vältä vaan jos mahdollista niin kaiken näköiset laitokset ja ensikodit... Loppupeleissä ei oo ku harmia lapselle ja sulle.
    Mieti tarkkaan mihin lapsesi kanssa menet, monesti sanottu varmasti sullekki että saat apua ja ohjausta sielä mut todellisuudessa jos kysyt liikaa teet monesti jotain väärin niin loppu arvioinnissa kun olet lähdössä niin otetaan nuo huomioon ja kaatotaan tarkasti annetaanko lapsi pitäää äitin ja isän luona koska olet vielä niin nuori itsekki :)
    Onko ollut sietämättömiä kipuja paljon ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aijjaa... :s Olen kyllä kuullut kaikenlaisia kertomuksia noista ensikoteista, mutta ääh. En kyllä yhtään nyt tiedä mitä tehdä..Minun pitää keskustella tuosta kyllä sitten niitten ohjaajien ja sossujen kanssa, sillä en halua missään tapauksessa että lapsi otetaan minulta pois.
      On todella paljon kipuja, ja pikku hiljaa alkaa tuntua niin sietämättömiltä ettei tiedä miten päin olla.

      Poista
  5. oon varmaan vähän tyhmä mutta voisitko sää selittää mulle tän ensikoti systeemin tarkemmin?:D mikä se niinku on ja mitä varten ja mitä sielä tehään? tai sillee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siellä tulevat lapsiperheet voi asua. Siellä annetaan opastusta ja tukea tuleville vanhemmille, ja annetaan ohjeita lapsen kanssa olemiseen arjessa. Ja siellä asustellaan sen jonkun aikaan tai siihen asti kun vanhemmat tuntevaat olevansa valmiita muuttamaan lapsensa kanssa omaan kotiin.

      Poista
    2. Pakko laittaa tähänkin kommenttia. (kirjotin ton ensimmäisen)
      Ootko muuten tietonen että sitten kun tunnet olevasi valmis lähtemään ensikodista ja muuttamaan omaan asuntoon, niin tiesitkö että sosiaalihuolto kysyy ensikodin mielipiteen asiaan ja jos ensikoti vastustaa, niin mahdollisuus saada oma asunto on olematon. Kaikki tuntemani ihmiset jotka ensikotiin on mennyt, on saanut ihan täydellisen kuvan että voi kun ihanaa kun kaikki maksetaan ja kuskataan paikasta toiseen ja siellä katotaan vauvan perään että äiti saa nukkua, ei mene ihan näin. Oli pakko kommentoida toi sossu asia tähän väliin vielä kun kaikki ei tiedä että sossu tekee aika pitkälti tulevaisuuden päätökset sen mukaan mitä ensikoti sanoo :/

      Poista
    3. En kyllä ole tietoinen tommoisesta... ;s Mutta nyt olen ja mieleni on muuttunut ensikodin suhteen aika paljon...

      Poista
  6. Ei millään pahalla, mutta olen kuullut Ylivieskan sossuista semmoista juttua, että en yhtään ihmettele vaikka ne kertoisivat vain miten hyvä on olla ensikodissa yms. Itse en ole mikään varsinainen asiantuntija, mutta kehottaisin, että kyselet kavereiltasi tai joiltakin, jotka ovat sossujen kanssa tekemisissä, että mitä kannattaa tehdä.(: Miten sinulla sitten menee omassa kodissasi, jos et tahdo sinne jäädä? Kehotan vain, jos sinulla on rahaa omaan asuntoon niin kannattaisi mieluummin vuokrata asunto, vaikka uskon, että se tulee olemaan raskasta. Jään ilomielin seuraamaan tätä sinun blogia, koska vaikutat niin mukavalta tytöltä ja onnea loppuraskauteen ja ilmoittele tänne mitä meinaat tehdä sen asunnonkin kanssa :))

    VastaaPoista
  7. Okei, kyllä täällä tosi moni sanoo että ne osaa olla tosi kieroja, mutta onneksi ei olla mitään lopullista päätöstä tehnyt.
    Täällä meillä kotona minulla on pikkusisaruksia jotka ovat melko villejä ja täällä on melko rauhatonta. Äitini kyllä tulee olemaan tukenani jos muutan omaan asuntoon, tai siis on luvannut olla siellä kanssani vaikka yötäkin. Mutta ilmoittelen kyllä asumishommista lisää, että miten ne järjestyy ja kiitos paljon vinkeistä ja kehuista :)

    VastaaPoista
  8. Joo Ylivieskan sossut on kyl melko ********* ... Ne tekee päätöksiä pelkkien huhupuheitten perusteilla ja kieroilee minkä kerkeää. Ihan omakohtasta kokemusta on, multa laittovat tytön kiireelliseen sijotukseen pelkästään sen takia ku olivat saaneet lastensuojeluilmotuksen, ja eivät siis viittiny tutkia asiaa sen kummemmin eikä ees nähny mua tai lasta... No lapsen sain takasi kyllä, mutta onhan tuo nyt silti melko touhua...

    VastaaPoista
  9. Ylivieskassa on yks urheiluhieroja Tuuli Silver! Tunnin hieronta 33€, eli aika halpa! Omalla kokemuksella, voin todeta et hyvä hieroja. Tässä on vielä nettisivut, jos kiinnostaa! http://urheiluhierojatuuli.nettisivu.org/ :)

    VastaaPoista
  10. kiva blogi sulla, on mukava lukee nuoren tulevan äidin onnesta. Kuvia ois kiva saaha tänne! Kaikkea hyvää sulle! :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kuvia ei sen takia ole kun kamerani on melko huono.. Joten kuvat eivät olisi kovinkaan hyviä mutta toki niitä silloin tällöin otan :)

      Poista
  11. Nyt on pakko kommentoida sosiaalialan työntekijänä (en siis sosiaalityöntekijä)että omien kokemusteni mukaan työntekijän roolissa ensikodissa asumisesta ja olemisesta tulee sitä myötä miellyttävämpää ja mukavampaa miten sen itse tekee. Työskentelen itse ikäistesi nuorten parissa lastensuojelussa joten kokemusta on jo karttunut.

    Jos osaa sitoutua ensikodin yhteisiin sääntöihin ja tekee yhteistyötä työntekijöiden kanssa, osataan sinuun myös luottaa ja annetaan enemmän vastuuta. Ensikodin tarkoituksena on tukea nuoria vanhempia kasvatustyössä, ei suinkaan viedä lasta pois sinulta!

    On kurjaa, että jollain on noin negatiivisia kokemuksia ensikodista, sillä parhaimmillaan se antaa hyvän alun perheen perustamiselle ja vanhemmuudelle. Toivon, että keskustelisit itseäsi mietityttävistä asioista sosiaalityöntekijäsi ja ensikodin työntekijöiden kanssa avoimesti ja rehellisesti, varsinkin näistä mielikuvista mitä sinulle ensikodeista on tämän blogin myötä mahdollisesti syntynyt. Avoimuus ja molemmin puolinen luottamus on tärkeää! Ja muista tietenkin tuoda omat mielipiteesi esille rohkeasti työntekijöille kaikissa tilanteissa, olet tulevana äitinä paras asiantuntija vauvasi asioissa! Jos osoitat ensikodissa asuessasi ottavasi vastuun lapsen hoidosta ja olevasi halukas siihen, en näe mitään syytä etteikö sinulle hommattaisi omaa kotia ensikodissa asumisen jälkeen. Tsemppiä loppuraskauteen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin eihän sitä luottamusta tuukkaan jos kokoajan pettää lupauksia ja rikkoo sääntöjä/sopimuksia.

      Ja kyllä, olen puhunut heidän kanssaan näistä asioista rehellisesti ja avoimesti, ja he ovat selittäneet asiat minulle. En ole mitään mielipidettä vielä tehnyt tuosta, mutta kyllä aijon sinne mennä. En ole uskonut kaikkia puheita mitä olen kuullut, on kumminki pistänyt mietityttään mutta asioiden oikeen laidanhan näkee vasta sitten kun on itse siellä ollut. :)

      Poista