keskiviikko 31. lokakuuta 2012

pomppufiilis

Heipppa heiii!
Taas vierähtäny hetki etten oo kirjotellu. Mutta me ollaan Sisun kanssa flunssassa molemmat. Sisu ei niin pahasti mitä minä. Nenä tukossa, kurkku kipee, päätä särkee ja kuumetta.. Huuhhhuh, vielä hoitaa Sisupolosta siihen päälle.. Sisu on ollu melko itkunen, en tiiä onko se hampaista vai sen huonosta olosta. Sisulla on kans nenä ollu vähän tukossa, ja se yskii. Oon nyt joutunu parina iltana laittaa Sisulle supon yöksi, että vähän ees helpottuis.
Meillä oli tänään neuvola/lääkäri. Elikkä viimeksihän me kävimme neuvola käynnillä 1.10 ja painokontrollissa 15.10. Suluissa ovat edelliset mitat.Joteen:
31.10.2012 (15.10)
paino: 5,950 (5,690)
pituus: 65,0 (63,0)
pään ympäryys: 42,4 (41,2)
Lääkäri kirjoitti näin :
'Virkeä poika. Painoa tulee hitaasti - kontrolli 2 viikon päästä. Maitoallergia edelleen selvittelyssä. ( Eli siis Sisulla ei ole oulun lääkäri vielä todennut tätä maitoallergiaa, joten minun täytyy huomenna soittaa ja kysyä, että mitä nyt. Silllä Sisullehan passaa tämä nykyinen maito, ja ajattelimme tehdä maitoaltistuksen juuri tällä maidolla mitä käytämme nyt.) Sydän-keukoauskultaatio normaali. Päätä kannattelee hyvin. Lonkat ok.

Ollaan aloteltu niitä pilttejä. Eli Sisu saa 12aikaan porkkanasoseen, ja 17aikaan porkkanaperunasoseen. Lääkäri sanoi että soseita saa antaa reilusti, että paino nousisi. Ajattelin lisätä 14:30 aikoihin Sisulle välipalan, eli jotain banaania, päärynää, persikkaa.. Ja huomenna kysyn lääkäriltä miten voimme aloittaa vellit, eli aamuvellin sitten annan ja iltavellin. Olen suunnitellut että Sisun ruokailu rytmisi olisi aamulla kun hän herää, eli 7-8 aikaan, niin velli+maito. Sitten 9:30 aikoihin, välipalaa ja maitoa. Sitten 12aikoihin porkkanasose/ tai joku muu. Sitten 14:30aikoihin toinen välipala+maito, sitten 17aikoihin porkkanaperunasose/ tai joku muu + maito, ja iltavelli+maito. Toki myös maitoa välissä, jos Sisu haluaa. Mutta vielähän en voi alkaa syöttää noin paljoa, vaan totutella hissukseen Sisun kanssa. Perunaa Sisulle en ole antanut vielä pelkästään vaan olen vähän sekoittanut porkkanasoseen sekaan. Edelleen teen siis soseet itse. Ja aijon tehdä vellitkin, kunhan saan lääkäriltä luvat.
Sisu nukkuu nykyään päivässä 1-3 unet, unet kestää 15min-2h. Aamulla kun hän herää 7 aikaan, niin hän syö ja juttelee hetken ja haluaa sitten jatkaa uniaan jonkun 30min-1h. Sitten 12 jälkeen hän nukkuu, ja/tai ennen nukkumaan menoa, sillä hän illalla on muuten liian väsynyt ja nukahtamisesta ei tule mitään.
Nyt kun ollaan oltu sairaana, Sisu on nukkunut enemmän. Hän ei oikein ole jaksanut leikkiä, on vaan halunnut olla sylissä. Siinä se on viihtynyt parhaiten.
Sisu on sylissä ollessaan ruennut pomppimaan :D Sillä on kamala pomppufiilis, ja oon ihan varma että mulla on kohta kamala haba ku sitä päivät pitkät hypytän. En vielä hyppykeinuun uskalla laittaa, vaikka hän kyllä kannattaa niskaansa todella upeasti, mutta silti tarvitsee vielä harjoitusta.
Sisu on myös tosi sosiaalinen, se ei haluu olla yksin. Se haluu jutella ja leikkiä yhessä.
Laitan tähän loppuun kuvia, ja pari videoo.
Aijon vissiin lopettaa blogin kirjottamisen, koska tuntuu ettei tää oikein kannata. :D






syötiin porkkanasosetta.. tässä tulos :D





sisun lammasmatto

tärinä sitteri

sisun sänky













hoitopöytää, sisun sotkunen vaatekaappi

5 kommenttia:

  1. Miksei kannata? Älä pliis lopeta :(

    VastaaPoista
  2. eiii älä lopeta :)

    VastaaPoista
  3. Niin älä!:( ps. Ihana sisu:):)

    VastaaPoista
  4. vooi eeei älä lopeta ! kommentoin ihan tosi tosi harvoin, mut silti oon aktiivinen lukija :) ja sisu on niin söppänä ihana <3

    VastaaPoista