torstai 12. huhtikuuta 2012

Aloitus.

Hei !
Elikkäs, taas päätin aloittaa bloggaamisen, mutta tälläkertaa aiheet liittyvät raskauteeni ja tulevaan elämään rakkaan lapseni kanssa jonka olisi tarkotus syntyä 29.6 :) Aijon puhua kaikesta mahdollisimman avoimesti ja selvästi. Lapsen isästä en toistaiseksi puhu, tai läheisistäni. Mutta lapsen isästä sen verran että on kuvioissa ja mukana tässä :)
Itsestäni sen verran, että nimeni on Mari, olen 15 vuotias lokakuussa 16. Asun Ylivieskassa, tämä on tämmöinen pikkunen tuppukylä :D Olen syntynyt kerimäellä, mutta ihan pienenä sitten muutettiin ensin Nivalaan ja sieltä tänne :) Koulusta sen verran että kohta ohi on, ja kyllä hain yhteishaussa opiskelemaan yhteen kouluun, mutta aijon pitää välivuoden. Sitten menen vuoden päästä jatkan opiskelua.
Raskaudesta : Olen tällä hetkellä viikoilla 28+6, eli huomenna on 29. Ensimmäinen kolmas meni tosi hyvin, ei ollut pahoinvointia tai oksentelua, mutta olin kyllä todella väsynyt ja päätä särki koko ajan.
Toinen kolmas toi mukanaan 'kasvukivut', supistelut ja vielä kipeämmän pää säryn. Välillä meni todella hyvin, välillä taas istuttiin sairaalassa.
Ja nyt viimeinen kolmas on mennyt todella hyvin ! Ja tuntuu vihdoinkin siltä että viihdyn raskaana ollessani, päähän ei satu, mutta supistuksia kylläkin tulee muttei ne ole niin pahoja. Selkäkivut sen sijaan tuntuvat niin pahoilta mutta soitin tällä viikolla lääkäriin ajan.
Vauva on voinut todella hyvin. Ei ole ollut mitään hätää, ja 95% varmuudella odotellaan poikaa :)
Viime viikolla oulaskankaalla kun kävin kontrollissa, ilmeni että vauvan paino nousee normaalisti, mutta päänympärys ja vartalonympäryys ja yms, pituudet eivät mene normaalisti. Että ne kasvaa vähän hitaammin.. Sitä nyt tässä seuraillaan pari viikkoa, ja varmasti tulen kertomaan asiasta lisää :)
Vanhempani suhtautui raskauteen todella hyvin, ei ollut mitään tätä vastaan ja ovat tukena 120%:sesti.
Myös siskoni, ystäväni ym läheiset on suhtautuneet asiaan todella hyvin. Myös lapsen isä ja hänen vanhemmat/ sisarukset ovat tukenamme :)
Raskauden aikana en ole käyttänyt päihteitä ja olen todella tyytyväinen siihen, että sain tupakoinnin lopetettua.
Sillä kyllä, poltin ennen raskautta. Elämästäni ennen raskautta en aijo puhua. Koska se oli silloin semmosta, josta ei paljon ole puhumista :)
Aijon todennäköisesti asua lapsen kanssa täällä vanhempieni luona, tai sitten ensikotiin.
Sossujen kanssa ei ole ollut minkäännäkösiä ongelmia, ja olen todella tyytyväinen kaikkeen :)
Lapselle olen hommannut jo vähän kaikenlaista :) 2 turvakaukaloa, pinnasänky, hoitopyötä, vaatteita, pari tuttipulloa ja tuttia, leluja ja kirjoja.. Ja lisää on tietysti tulossa ja hankinnoistani enempää tulevissa postauksissa :)
Voisin lisätä tähän loppuun pari kuvaa, mahastani tällä hetkellä. Sillä en ole alussa ottanut mahastani kuvia, muttta nyt otin kun eräs ystäväni halusi nähdä mahani, että kuinka paljon se on kasvanut. Kun emme ole nähneet pitkiin aikoihin :) Jos tulee kysymyksiä tai jtn, kysykää. Yritän vastata kaikkeen :)
Ja voisin jossain vaiheessa yrittää tehdä postauksen, jossa on kysymyksiä ja vastauksiani. :) Ja toivoisin todellakin asiallisia kommentteja ja kysymyksiä. Ihan kaikkiin typeriin kysymyksiin en aijo vastata, sillä tiedän että joitakin todella voi haitata ikäni, ja ym. Mutta itse olen tyytyväinen elämääni, rakastan lastani nyt ja tulen aina rakastamaan, en tule katumaan päätöstäni en nyt, en ikinä. :)


31 kommenttia:

  1. Tuli muuten mieleen että onko sulla ollu kans semmosta henkistä kasvua tai susta tuntuis nyt että olit vaikka ennen raskautta ihan hirvee teini? :D Ku oon kuullu että raskaus kasvattaa hirveesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on ollut omasta mielestä, ja todellaki välillä hävettää ku miettii kuinka tyhmä oon joskus ollu. Tai ku mietin mun tekemisiä.. :D

      Poista
    2. Ja esim. Vanhempani on sanonut monesti että oon tosi paljon rauhottunut, ja kasvanut henkisesti raskauden myötä :)

      Poista
  2. teit hyvän päätöksen, siis että pidät lapsen. vielä kun sun tupakointikin loppui ü kiva että teit blogin, jään mielellään seuraamaan! tsemppiä raskauteen!(:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun jäät ja hyvä että kelpaa :) kiitos todella paljon ! :)

      Poista
  3. Teit rohkeen päätöksen koska oot vielä noin nuori! Vaikutat kyllä tosi kivalta ja vastuuntuntoselta ja uskon että susta tulee hyvä äiti! :) tsemppiä paljon, jään innoilla seurailemaan !

    VastaaPoista
  4. Ton tekstin perusteella oisin luullu sua parikymppiseks :D
    Onnee teille sinne =)

    VastaaPoista
  5. Oon kyllä niin ylpee susta! Luin tuon tekstin nii olin aivan, että mahtavaa! Tsemppiä tosi tosi paljon edessä tulevaan aikaan ja jään seurailemaan. :) Haluaisin viellä kysyä, toiv. et loukkaannu! Unohditteko ehkäisyn vai olitko jo päättänyt, että haluat äidiksi ja päätitte hankkia lapsen?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, mahtavaa kun jäät ! :)
      Tohon kysymykseen voisin vastata ensi postauksessa, kun luulen että tuota tullaan kysymäään useamminkin, en loukkaantunut :)

      Poista
  6. kiva postaus, jään odottelemaan lisää tekstiä! :) oot rohkia likka, ja todellakin vaikutat niin paljon ikästäs kypsemmältä. paljon tsemppiä loppuraskauteen.<3

    VastaaPoista
  7. Mun mielipide susta muuttu melko paljo tän tekstin myötä! Puhun nyt suoraan. Oon aina aatellu, et oot semmonen kunnon nolo teini yms. (sori nyt!!) ja sullei oo muuta elämää, ku juominen yms. ja et oot menny vähä pilalle... Mut vaikutat tosi asialliselta, ja en oikeen osaa sanoo muutaku, et mun mielipide muuttu täysin susta! Positiiviseen suuntaan siis! Onnea loppuraskauteen, ja musta on tosi kiva/hyvä juttu, et molempien sun ja lapsen isän perheet on suhtautunu noin hyvin, koska tuntuu, et nykyään se on melko harvinaista, mut hyvä et on poikkeuksia! :)

    Toivottavasti, et loukkaantunu tosta mun mielipiteestä, koska kaikista ei vaan voi tykätä, ja silti tää mun mielipide muuttu kuitenki nyt :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei. :D Joo en loukkaannu, jokaisella mielipiteensä :) Kiitos paljon !

      Poista
  8. haluisin tietää et onks sua niiku kiusattu tai nälvitty missäänvaihees ton takia et sä oot raskaana tai siis onks sulle huudeltu tai onks kateltu pahasti tai sillai? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei ainakaan hirveesti. Vähän tietty jotkut kettuilee asiasta mutta joo ihan sama :) Jotkut mummot tosiaan kattoo mua aika ilkeesti kaupassa mutta enimmäkseeen kaikki on vaan hymyilly ja ollu hiljaa :)

      Poista
  9. Vähennä hymiöitä nii sit on kivempi lukea! Tsemppiä sulle, jään seurailemaan!

    VastaaPoista
  10. hämmennyin aluksi vähän,koska tiiän sut, mutta täytyy sanoo,oot tosi rohkee kun miettii että joillakin on todella vahvat mielipiteet asioista ja saattaa tosiaan nälviä sitten. mutta tsemppiä sinne! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän ne saattaa mutta mielipiteensä jokaisella ! Ei pidä ottaa itteensä kaikkea, toisesta korvasta sisään - toisesta ulos. Kiitos paljon !

      Poista
  11. Oho, tuntuu nii oudolt ku itekki täytän lokakuus kuustoista.. ja ois iha hassuu kuvitella itteni tossa sun tilanteessa! :D mut onnee hirmusti tulevasta pikkusesta!! :)

    VastaaPoista
  12. Kuulostaa kun puhuisit kotiin tulevasta koiranpennusta. Toivottavasti tiedät että vauva-arki on kaikkea muuta kun olet kuvitellut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No se on sun mielipide. Kyllä tiiän mitä vauva-arki on, että ei siinä :)

      Poista
    2. Koiran pennusta?? Mari on kuitenkin vielä nuori tuleva äiti,ei kaikki voi heti olla selvää,mutta ei kylläkään mistään koiran pennusta tunnu puhuvan!!

      Poista
    3. hei haloo, varmasti häntä on valistettu ihan tarpeeksi, ettei tänne anonyymien tarvitse tulla valistamaan. tsemppiä sulle mari ja onnea elämään ! (:

      Poista
    4. Sanoppa muuta, Kiitos ! :)

      Poista
  13. Wau!! Onnea;)))
    Ite tiedän mitä on olla teini äiti,koska joskus aikoinani sain vauvan ollessani just15 vee,yläasteen viimeisellä luokalla;) Ihmiset suhtautu monin eri tavoin,monet katsoi/sanoi pahasti mutta niin vaan selvittiin. Ei muutakuin onnea paljon sinulle ja pienokaiselle ja kaikki menee takuulla hyvin,muistat vaan että et annamuiden sanojen satuttaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ! Juu, en aijo ottaa itseeni noita kommentteja jokaisella on mielipiteensä ja joillakin ei vain ole omaa elämää kun pitää jokaiseen yksityiskohtaan takertua.

      Poista
  14. Vau! Tsemppiä sulle :) Oon todella onnellinen siitä, että sulla on tukiverkosto. Ole säkin! On niin paljon "teiniraskauksia" jotka on epäilyttäviä ja ehkä välillä omasta mielestä huolestuttaviakin just sen takia, kun äiti on vielä niin nuori ja tukiverkostotkin yleensä heikkoja. Mutta sun kohdalla oon nyt oikeesti positiivisesti yllättynyt! Onnea paljon! :) Tuut varmasti pärjäämään, vaikka välillä on myös hankalaa! Mahtavaa että olet ylpeä omasta lapsestasi, juuri niin kuin pitääkin.

    VastaaPoista
  15. Juu olenkin tosi onnellinen että minulla on niin mahtavat tukiverkostot, kiitos tosi paljon ! :)

    VastaaPoista
  16. Mielenkiintosia nää teiniäitiblogit (: jään seurailee ! ja onnee tulevaan! :):)

    VastaaPoista