torstai 19. huhtikuuta 2012

Kaikki hyvin!

HEI!


Ulkona ihana ilma ja voi taas hehkuttaa sitä !
Huomenna tosiaan on rv. 30(http://www.vau.fi/raskaus/Raskausviikot/Viikko-30/) ja alkaa kymmenen viikon valmistautuminen ja voimien kerääminen. Huhhuh, aika mennyt niin nopeaa että ei voisi uskoa että pian se on täällä ! 

Tänään kontrollissa selvisi, että kaikki on vauvalla hyvin ja on lähtenyt hyvin kasvamaan, tosin vartalonympäryys oli vielä ala käyrällä, mutta sitä seurataan. Eli vieläkin, joudun käymään kahden viikon välein kontrollissa oulaskankaalla. Lisäksi minulla oli sokeriarvot vähän korkealla(ei ollut ensimmäinen kerta...) ja minulla on ollut pääkipeänä, näköhäiriöitä ja valon arat silmät niin otettiin verikokeet varmuuden vuoksi, siis katsomme että onko mahdollista että olisi raskausmyrkytystä. Mukanani oli lapsen isän äiti, eli vauvan mummi.

LISÄKSI tänään kävin tutustumassa sinne 'ensikotiin'. Paikka vaikutti hyvältä, ihmiset siellä oli ystävällisiä ja todella mukavia. Kysyin kaikesta mitä olin kuullut, ja he selittivät asiat minulle, ja sanoivat että heidän mielestä on parempi että kysyn heiltä apua jos sitä tarvitsen. He eivät aijo puuttua elämääni, tai kytätä tai viedä lastani minulta pois(ELLEI siihen tietysti ole jotain syytä), että saan lapseni kanssa omat ohjat käteen, mutta tietysti he ovat siellä jos tarvitsen heitä ja varmasti tulen tarvitsemaan. He olivat tyytyväisiä sillä minulla on todella hyvät tukiverkostot, ja minulla on muutenkin asiat mallillaan elämässäni, ja se että siskolleni on syntynyt vauva ja saan siltä nyt neuvoja ja muutenkin tulen toimeen sen kanssa, oli todella hyvä asia. He uskoivat että tulen varmasti pärjäämään, ja minulla ei tule olemaan mitään ongelmia lapseni kanssa. Aijon nyt muuttaa sinne, sillä tein heille selväksi mitä minä haluan, ja teemme yhteiset pelisäännöt. Olen tyytyväinen, kun sain tuon asian järjestykseen. Päivämäärää ei vielä lyöty lukkoon, että millon muutan sinne. Toukokuun puolessa välissä pidämme palaverin ja keskustelemme säännöistä ja ym. Ajattelin että toukokuun lopussa tai kesäkuun alussa olisi hyvä muuttaa, ja aion asua sielä sen 3-4kk enintään. Paikka ja ihmiset eivät todellakaan ollut sitä mitä muista ensikodeista olin kuullut. Siinä yhteydessä on perhekoti ja perhekuntoutuskeskus.
Tämän ensikoti ajan jälkeen, minulle ja lapselle hommataan oma asunto. Onneksi silloin on kesä kun lapsen olisi tarkoitus syntyä. Voi käydä ulkona vaunuilemassa ja muutenkin nukuttaa vauvan ulos.
Syy siihen miksi muutan ensikotiin jo ennenkun lapsi syntyy, on se että, minunkin on hyvä myös opetella elämään poissa kotoa. Onhan se erilaista muuttaa yksin asumaan, ja hoitaa perusasioita itse, mitä asua vanhempien luona. Ja siinä kohtaa sen minkälaista se arki tulee olemaan, kun yksin asuu. Tietysti sekin sitten muuttuu kun lapsi tupsahtaa maailmaan.

Asiat on tosiaankin järjestynyt hyville mallin, että voin alkaa nyt ottaa rauhallisesti ja levätä. 
Ei ole turhaa stressiä asumisesta enään, tokihan minulla on ollut tässä kaikenlaista muutakin sivussa...
Mutta aijon nyt aloittaa uuden elämän. Aijon tutustua uusiin ihmisiin ja unohtaa vanhat asiat mielestäni.
Aijon keskittyä lähinnä vain itseeni ja lapseeni, en mihinkään turhanpäiväseen draamaan. 
Sillä tuleehan minulla elämä melkoisesti muuttumaan, sillä omilleen muutto ja lapsen tulo on melko paljon ihan kenen tahansa elämässä. 

Huomenna teen postauksen, johon laitan teidän kysymiä kysymyksiä. Kysymyksiä on tullut melko vähän, mutta ei se mitään,ja onhan tässä vielä huomiseen asti aikaa. 
Postausehdotuksia minulle ei ole vielä tullut, joten niitä saa laittaa tulemaan ihan koko ajan ! Toteutan myös niitä ihan silloinkun voin ja jaksan. Ja tietysti sen verran mitä niitä tulee, jos tulee...
Mahani kasvussa ei ole tapahtunut kummosempia kuten kuvassa alhaalla näkyy.
Ei muuta tällä kertaa, mahtavaa illanjatkoa ! 
Ps, lasten vaatteita ja ym, lahjoituksia otetaan edelleen vastaan, ja niitä on tullut todella hyvin,KIITOS !









19 kommenttia:

  1. Sinuna en edes miettis ensikotia...
    nuin minun tytöllekkin sanottiin kun muutti sinne viimisillään raskaudessa, mutta loppuvaiheestahan sen näki sitte mitä peliä se oli.:/
    Mieti vielä ettet pajoita omaa etkä lapses mieltä.
    Ei ole tarkoitus lpoukata sua eikä satuttaa mutta koitan antaa vinkkejä oikeaan suuuntaan sulle =)

    Miten muuten on raskaus sinulla edenny kaikki menny ok ? lapsi kasvanu normaalisti ? :) olet hyvä bblogaaja, pidä lippu korkealla lapsen kanssa =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta kun se ei periaatteessa ole ensikoti vaan sen tapainen. Olisin ainoa joka siellä asuu perhekotilapsien lisäksi, ja tietääkseni siellä asustelee tällä hetkellä myös jokin perhe, perhekuntoutuksen puolella.
      En uskokkaan että haluat satuttaa, ja ymmärrän että haluat vain neuvoa, ei mitään ! :)

      Ihan hyvin on mennyt, lapsi on nyt alkanut kasvaa normaalien käyrien mukaan, paitsi vartalonympäryys menee vähän alakäyrää.
      Kiitos, ja pidän ! ;)

      Poista
  2. sosiaali viranomaiset tulee sinulla olemaaan suuressa roolissa kun lähdet tuollaiseen..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ollakkin, mutta eipähän heillä tule olemaan sanomista kun pärjään lapsen kanssa hyvin ja elämä muutenkin mallillaan :)

      Poista
  3. mihin niitä kysymyksiä voi pistää?:)

    VastaaPoista
  4. hyvä kuulla että sait asiat selväks ja hyvälle mallille! :) olit viime postauksessa niin hermostuneen olonen kaikista asioista, mutta kyllähän ne järjesty. oon seuraillu tätä kirjottamistas alusta asti, vaikutat oikeesti aivan rehellisesti sanoen hyvältä tyypiltä ja siltä, että tuut pärjäämään sen lapses kanssa :) monet nuoret vauvabloggaajat tuntuu vaan kerjäävän asialla huomiota, mutta huomaan kyllä tässä eron :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tosi paljon, kyllä olinkin tosi hermostunut ja stressaantunut asioista mutta oli ihanaa saada asiat selviksi ! :)

      Poista
  5. Hei ja aurinkoisia terveisiä vähän kauempaa :) Löysin sun blogin yhen kaverin kautta, ja mua kiinnostaa ihan hirveenä lukea kun oman ikänen tyttö kokee läpi jotai näin suurta. Musta on tosi rohkeeta pitää blogia tästä, ja oon tosi ilonen siitä et sul on asiat mallillaan ja porukkaa ympärillä ja tukena. Toivon et kaikki menee hyvin ja et ei tulis mitää vaikeeta tielle, mut jos tulee nii niistäki kyl selviit :) Jatka samaan malliin!

    VastaaPoista
  6. Tulin todella iloiseksi kun luin tämän:) Minun mielestä se on sinun oma päätös, että tahdotko mennä sinne 'ensikotiin' vai mitä teet. Tietysti kun itsekkin miettii niin ei tekisi mieli asua kotona vaan pärjätä omillaan. Joittenkin mielestä se ei ole hyvä paikka, mutta sittenhän se selviää kun siellä on itse käynyt. :) Ei siitä kannata kovin ressata, hyvin se menee. Ja pääseehän sieltä heti pois kun haluaa/tahtoo. Miten lapsen isä suhtautuu siihen kun menet sinne ja miten siellä on, että saako siellä käydä vierailulla kun itse haluaa? Olen todella kiinnostunut tästä blogista ja tulen lukemaan tätä niin kauan kun vain jatkat tätä! :) Olet muutenkin niin pirtsakan olonen tyttö. Hyvää kesää ja tulevaa vappua teillekkin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lapsen isä ei sano asiaan mitään, toivoo vain etten tulisi pettymään sillä hän ei luota sossuihin, siellä saa käydä vanhempani ja lapsen isä/ lapsen isän vanhemmat, vierailemassa ihan normaalisti, mutta tietenkin hoitajille ym, pitää ilmoittaa ketä on tulossa käymään ja milloin. Kiitos paljon, ja samoin sinnekkin ! :)

      Poista
  7. tykkään sun blogista iha hirveesti Mari! :)
    Jatka tähän malliin! Jään lukijaks ;)!

    VastaaPoista
  8. Kiva blogi sulla! (:
    Saako kysyä, et minkä nimiseen "ensikotiin" olet muuttamassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoos ! Se on perhekoti simikaari.. Se ei siis ole ensikoti mutta siinä on tavallaan sen tapaista toimintaa.

      Poista
    2. Se on tosi vaikeaa selittää mutta sitä voi sanoa ensikodiksikin.

      Poista
    3. Olenkin kuullut, että se on ihan kiva paikka. (:

      Ymmärrän kyllä mitä tarkoitit tuolla "ensikodilla",
      itselläni on kokemusta perhekodeista ja niiden ns. "ensikoti paikoista", jotka tarjoaa perheelle tukea vanhemmuudessa ja elämänhallinnassa! :)

      Poista