sunnuntai 27. toukokuuta 2012

Kuuma !

Huhhuh, voitteko kuvitella ? Nyt on menossa jo rv 35+2 http://www.vau.fi/raskaus/Raskausviikot/Viikko-35/!!! Ei enään ku pari hassua viikkoa(toivottavasti)  ja vauva saattaa syntyä ihan millon vain ! Kauhea stressi, väsymys ja tukala olo. Maha alkaa olemaan jo siinä koossa, että se on jo vähän tiellä. Muut taas kehuvat, ja ihastelevat kuinka pienenä mahani on pysynyt. Nämät kuumat päivät, ei todellakaan oo mitään helppoja. Mitenkään päin ei ole hyvä olla ja koko ajan on jumalattoman kuuma ! Tuntuu ettei henkikää välillä enään kulje. Mutta on tämä kaikki silti sen arvoista.

Vauva voi hyvin, pienokainen viime viikon kontrollissa painoi jo 2200g ! Kontrolli oulaisissa oli siis 24.5 torstaina. Lääkäri sanoi, että hienoa että vauva kumminkin kasvaa vaikkakin alakäyrää. Vauva myös syntyessään tulee olemaan hoikka ja vähän pienempi kokoinen. Mutta pääasiahan on se, että vauva kasvaa ! Kontorillista vielä sen verran että, verenpaine oli ok. Pissa oli puhdas. Oltiin myös käyrillä hetki.
Lääkäri myös kiinnitti huomionsa kutinaani, mahan ja jalkojen seudulla ja kysyi onko sitä kuinka kauan jatkunut ja missä sitä kutinaa on ja millaista se on. No tätä kutinaa on minulla ollut koko raskauden ajan, ja välillä on ihan sietämätöntä ja sitä tulee vähän joka puolelle. Mutta varpaita ja mahan aluetta ehkä eniten kutittaa, ja johon olen myös ollut hämilläni. Kyllä kysyin jo ihan alussa neuvolassa tästä kutinasta mutta ei osattu sanoa mistä se johtuu. Ja itse olen veikkaillut, että kun raskauden aikana olen muutenkin 'herkistynyt' niin ehkä ihonikin on herkistynyt ja sitä ärsyttää vähän enemmän mitä normaalisti nämä pesuaineet ja ym.
Sitten lääkäri ohjasi minut verikokeisiin, josta katsoivat maksa-arvojani, ja he tutkivat niistä että onko minulla raskaushepatoosia ( http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00169 ).  Mutta ainakaan vielä, onneksi, ei ole tullut puhelua että verikokeissa olisi ollut jotain.

Tällä hetkellä asun toistaiseksi lapsen isän luona, mikäli kaikki sujuu hyvin meidän välillä. Ainakin tähän asti, kaikki on sujunut kohtuullisen hyvin, mutta silti parannettavaa on. Muutto sujui melko hyvin ja nopeasti. Vieläkin minulla on tavaroita laittamatta paikalleen, mutta suurinosa on paikoillaan.

Parin viikon päästä, tulee vuosi täyteen, erään rakkaan kuolemasta. Ikävä on kova. En tiedä, mitä muuta pitäisi sanoa, mutta uskon että sillä kaikella *askallakin on ollut merkityksensä, mutta päivääkään ei menisi niin etten miettisi miten asiat voisi olla nyt. Mutta elämän on jatkuttava, oli tilanne mikä hyvänsä.

Kirjoittelen kun kerkeän, ja jaksan. Aurinkoista jatkoa kaikille !
Raatakaa vielä koulussa/tetissä/töissä 6päivää ja sitten päästään kaikki lomalle !





4 kommenttia:

  1. Rakkaan ihmisen kuolema on hirveetä :( Viime lokakuussa lähti pappa ja heti parin kuukauden sisään leskeksi jäänyt mummu. Ikävä on ihan hirveä :( Joten tiiän miltä susta tuntuu. Mutta onneksi kohta syntyy sun vauva joka varmasti piristää elämää huomattavasti :)) Mullaki hirvee vauvakuume mut en aijo kyllä lasta alkaa pukkaamaan vielä moneen vuoteen!

    Olis muuten kiva semmonen postaus sulta et mitä aijot tehdä sit äitiysloman jälkeen :) Jos siis vielä tiedät! Ja millasia tulevaisuudensuunnitelmia sulla on ja miten aijot yhdistää ne vauvan hoidon kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu mä lupaan, ens postauksen tehä tuosta mitä aijon tehä ja mitä on suunnitelmissa tulevaisuudessa, kiitos ehdotuksesta :)

      Poista
  2. Hepatoosi on onneksi helposti hoidettavissa yleensä, mulla tuli se kaksosraskauden aikana viikolla 30 ja sain vaan maksa- ja sappiarvoja alentavan lääkityksen ja kutinaan erikseen lääkkeen :) sillä hoitui koko homma ja arvot pysyi normaaleina eikä kutinaakaan ollu enää, ja pojat syntyi sitten vasta 37+3 sektiolla :) ettei onneksi hepatoosi haitannut sitä raskautta enää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No minulla ei onneksi ole soitettu että olisi maksa-arviot korkealla joten ei tarvitse vielä olla huolissaan, kutina sen sijaan on kyllä aika toivotonta, mutta kyllä selviän ku tähän asti oon jo ihan hyvin selvinny ! :)

      Poista