tiistai 8. tammikuuta 2013

Puoli vuotiaan uimapuvut !

Mistähän saisi puoli vuotiaalle pojalle uimapuvun?
Missä olisi edullisia ? Ja minkälainen olisi hyvä?
Vai tarviiko edes sen ikäinen vielä muutakuin uimavaipan?
Tästäkin asiasta saa varmaan miljoona mielipidettä....


Ja toinen asia !

Te jotka olette opiskelleet kosmetologiksi, oletteko ollut tyytyväisiä?
Minkälaista oli opiskelu ?
Ja sama kysymys lähihoitajaksi opiskelleille ja opiskelijoille?
Mulla tosi ristiriitanen olo että kumpaa alaa lähtisin opiskelemaan, jotenkin lähihoitaja vetää mua enemmän puoleensa, mutta kosmetologia kiinnostaa mua myös tosi paljon, ja myös on tosi kauan kiinnostanut.

13 kommenttia:

  1. http://effectiveb.blogspot.fi/2013/01/teen-mom.html täältä voisi löytyä ehkä suakin kiinnostavia juttuja :)

    VastaaPoista
  2. hanki ammatti josta saat rahaa, sulla on jo nyt yks elätettävä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pistää miettii et missähän koulussa arvon anonyymi itse on :D eiköhän jokainen hanki ammatin ja työn josta nauttii.

      Poista
    2. Mmmmm jep. Ja toisekseen Ylivieskasta on tosi hankalaa saaja työtä ja oon syksystä asti hakemuksia laittanu vaikka ja minne ja minnekkään en oo päässy ! Yhteen olisin päässyt ja minua oltiin pyytämässä jo haastatteluun ja ym, mutta kun kuuli että mulla on lapsi ja oon 16 niin e ei. Se oli semmosta kettuilua ja luuria kii että.. Täällä Ylivieskassa on vähän erilaista kuin ehkä mitä isommissa paikoisssa !! :)

      Poista
    3. varmasti on vaikea saada työtä jos ei ole ammattia.

      Poista
  3. Ite opiskelen lähihoitajaksi ja tää on kyllä ihan mukavaa :) Jos tykkää olla ihmisten kans tekemisissä ja tulee toimeen kaikkenlaisten ihmisten kans ni sopii todennäkösesti tälle alalle. '
    Tästä, jos jostai työstä, saa tunteen, että oikeesti auttaa ihmisiä. Hoitajahan menee ihmistä yleensä paljon lähemmäksi ku esim. lääkäri.
    Muita hyviä puolia omasta mielestäni on se, että on todella paljon vaihtoehtoja tulevaisuudelle. En edes varmasti tiedä kaikkia niitä aloja, mille tästä voi jatkaa. Itse luen varmaan vielä sairaanhoitajaksi :)
    Huonona puolena se, että kaikki asiat pitää opetella tosi tarkkaan (tietenkin, koska virheillä voi olla TODELLA pahat seuraukset) ja monet asiat on vaikeita. Kuitenkin kun kiinnostusta riittää niin jaksaa opiskella!

    VastaaPoista
  4. Lähihoitajaksi opiskelu on ihan ihmisestä kiinni, että onko haastavaa vai helppoa (miten jaksaa opiskella). Itse olen opiskelemassa Oulussa lähihoitajaksi niin olen huomannut sen, että täällä vaaditaan paljon enempi oppilailta, mitä esim. ysolla, kun kuuntelee kavereiden juttuja jotka opiskelevat siellä. Paikoissa on varmasti eroja, joten kannattaa kysellä tutuilta mitä ovat pitäneet:)
    Tuntuu rasittavalle, kun pitää opetella ensin jokaisen alan asioista perusasiat (eli kaikki sellaisetkin asiat joita tuskin uskoo koskaan tarvitsevansa) ja vasta kolmantena vuotena pääsee erikoistumaan. Ala on silti todella kiva, jos tykkää olla ihmisten kanssa tekemisissä. Itse ainakin, suosittelen! :)

    VastaaPoista
  5. No lähihoitajana voin sanoo et jos pystyt käsitteleen neuloja, Osaat olla skarppina tilanteissa joissa tarvii nopeaa päättelykykyä, Et pelkää verta ja muutenki oot reipas ja uskallat mennä haasteellisiin tilanteisiin, uskallat olla vastuussa tekemistäsi päätöksistä niin opsikele ihmeessä. Toki ala on oikeesti todella rankka fyysisesti, mutta myös henkisesti, koska näkee niin paljon ikäviä asioita ja tilanteita ja itse kun olen erikoistunut vanhuksiin niin kuolema on tullut tutuksi. Olen itse suunnitellut jo alan vaihtoa kun tuntuu etten ehkä jaksaisikaan tätä työtä tehdä. Kosmetologi hommista en tiedä mutta kuullostaa sekin kiinnostavalta.

    VastaaPoista
  6. lähihoitajilla on ainaki töitä paljon ja kotuakin soitetaan töihin jo opiskeluaikana. on vara valita missö haluaa työskennellä. ainut huonopuoli että 3 vuoro työ, mutta sekäään ei kaikissa paikoissa :) paljon työssöoppimista..

    VastaaPoista
  7. Kannattaa lähtä lukemaan lähihoitajaksi, sillä se avaa sulle nin monia ovia ja jos tahot voit lähtä siitä lukemaan vielä lisää. Kosmetologeja on oulussa jo aika paljon, enkä tiiä onko niille sitet töitä ja palkkakaan ei taida olla kovin korkea. Jos kosmetologiksi kuitenki päätät lähteä nii sun kannattaa varmaan sitte myöhemmin elämässä perustaa oma yritys tai jotain.

    Kuitenkin suosittelen sitä lähihoitaja hommaa ;)Siitä sä voit edetä melkein minne vaa.

    VastaaPoista
  8. lähihoitaja ! :))

    VastaaPoista
  9. Lähihoitajaksi kannattaa. :) töitä riittää paljon ja pärjäät varmasti sillä palkalla sitten ihan hyvin,ku tekee myös ilta ja vkl. töitä. Opiskeluaikana myös saa hyvin töitä. Ite sain heti ekan vuoden jälkeen kesällä Helsingistä alan töitä ja jäi hyvin kesästä käteen rahaa. Opiskelen toista vuotta Ysolla ja oon tykänny. Ensimmäinen vuosi ei ole kauhean rankka. Lyhyitä päiviä ja tehtäviä tulee aika vähän, joka varmasti sopii sinulle kun on lapsi. Ja lähihoitajastahan voi jatkaa vaikka mihin. Tsemppiä hakuun!

    VastaaPoista